Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Π. Τσακίρης εγκαινίασαν το 4ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

 


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης εγκαινίασαν το 4ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου 

Ένα σύγχρονο σχολείο, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου, εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Πρόκειται για το 4ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, που θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα της σχολικής στέγης, τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού.

Το 4ο Γυμνάσιο βρίσκεται στον οικισμό της Γαλήνης, επί της οδού Καστανιάς, και είναι δυναμικότητας 180 μαθητών, ενώ είναι από τις πλέον σύγχρονες σχολικές μονάδες, που κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους άνω των 5 εκ. ευρώ.

Το σχολείο διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες ξένων γλωσσών, εργαστήρια, ιατρείο γραφεία, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής κτλ. Επίσης, πληροί τους όρους για τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και εξασφαλίζει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, ενώ διαθέτει και άνετο αύλειο χώρο, γυμναστήριο και γήπεδα.


Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «κάθε νέο σχολείο που ανοίγει, είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί όλα τα παιδιά, αξίζουν την ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο, αυτό της Παιδείας. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων. Ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια, που απευθύνονται σε περισσότερους από 15.000 μαθητές. Εξοπλίσαμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Κατασκευάζουμε 18 νέα σχολεία. Μαζί με το Υπουργείο Υποδομών, ξεκινάμε το ΣΔΙΤ για 35 νέα σύγχρονα σχολεία. Και βέβαια –και αυτό για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία– ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και στους γονείς και την οικογένεια, εξασφαλίζοντας σταθερά από το 2015, μέχρι και σήμερα, χιλιάδες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον».

Αναφερόμενος στο νέο σχολείο, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Παραδίδοντας το 4ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, αποδείξαμε για ακόμα μία φορά ότι με σχέδιο, μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μπορούμε να φέρνουμε απτές λύσεις, να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Αυτή άλλωστε, είναι η διαρκής προτεραιότητά μας και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα, τρέχουμε τις διαδικασίες, αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και εδώ, στο Ωραιόκαστρο, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, με τον οποίο έχουμε μία εξαιρετική και ιδιαίτερα στενή συνεργασία, σε όλα τα θέματα, για όλα τα ζητήματα της περιοχής».

Όπως τόνισε ο κ. Τσακίρης, «από σήμερα τα παιδιά μας αποκτούν ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, που με τη λειτουργία του συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην περιοχή της Γαλήνης. Οι μαθητές μας έχουν στη διάθεσή τους πλήρως λειτουργικές σχολικές εγκαταστάσεις και σύγχρονα μέσα διδασκαλίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και φίλο, Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί συνεργαστήκαμε στενά και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που προέκυψαν κατά τη διάρκεια κατασκευής του σχολείου. Πετύχαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να κατασκευαστεί έγκαιρα το σχολείο, ώστε να λειτουργήσει από αυτή τη σχολική χρονιά. Ευχαριστώ ακόμη τον προκάτοχό μου Αστέριο Γαβότση για τη θεμελίωσή του, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την ορθή επίβλεψη, καθώς και τον εργολάβο που εντός χρονοδιαγράμματος υλοποίησε με επιτυχία το έργο. Καλωσορίζουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο νέο σχολείο τους. Εύχομαι να χαίρονται το μάθημα και να έχουν καλή και εποικοδομητική χρονιά».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!