Ένωση γονέων δήμου Ωραιοκάστρου: Λειτουργία-Εγκαίνια του 4ου Γυμνασίου Γαλήνης

 


«Λειτουργία-Εγκαίνια  του 4ου  Γυμνασίου Γαλήνης»

   Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης και ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασαν σήμερα ένα σχολείο πρότυπο το «4ο Γυμνάσιο Γαλήνης».

  Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δήμο Ωραιοκάστρου αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την παράδοση του σχολείου προς χρήση από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου μας.

   Στα πλαίσια των εγκαινίων μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε παρουσία του Δήμαρχου Ωραιοκάστρου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τις ενέργειες και δράσεις της Ένωσης και αναδείξαμε προβλήματα των σχολείων μας που χρειάζονται επίλυση.

    Παραδώσαμε στον Περιφερειάρχη ένα τεύχος εγγράφων που έχουν αποσταλεί στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας με αιτήματα που αποτυπώνουν προβλήματα των σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου που χρήζουν διευθέτησης και επίλυσης λόγω αρμοδιότητας από τον ίδιο και τις Υπηρεσίες του. Είμαστε σίγουροι και για τις ανάλογες κινήσεις του για το νέο σχολικό βιοκλιματικό κτήριο του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

     Η προσπάθεια  που  ξεκίνησε από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου και ολοκληρώθηκε με την νέα διοίκηση,  καθώς επίσης  και του  Πρόεδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για να προλάβει να το εξοπλίσει και να είναι έτοιμο την νέα σχολική χρονιά ήταν διαρκής και αξιέπαινη. Παρότι οι μαθητές ταλαιπωρήθηκαν τον μήνα που πέρασε, η αναμονή τους άξιζε τον κόπο.

  Δημιουργήθηκε μία σχολική μονάδα όπως πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας. Ένας όροφος με 6 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, ένα ισόγειο με όλα τα προβλεπόμενα εργαστήρια, γραφεία, βοηθητικές αίθουσες, αίθουσα εκδηλώσεων,  ένας μεγάλος αύλειος χώρος, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ  με καταπληκτικό δάπεδο είναι έτοιμα προς χρήση και περιμένουν να υποδεχτούν τους μαθητές της Γαλήνης.  Ένα πραγματικά πανέμορφο, λειτουργικό και υπερσύγχρονο σχολείο που θα λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα στέγασης και θα αποσυμφορήσει τα άλλα γυμνάσια.

    Είναι αδιανόητο 27 μαθητές να συνωστίζονται και να κάνουν μάθημα σε αίθουσες  μικρής χωρητικότητας  χωρίς κατάλληλο εξαερισμό ή σε Κίμπο!! Σε μια κρίσιμη μάλιστα περίοδο όπου οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλων των αρμοδίων συνιστούν την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών ή την ανεύρεση νέων ως απαραίτητο  μέτρο εφαρμογής για την πρόληψη των κρουσμάτων.

    Καλούμε όλους τους γονείς της Γαλήνης (εφόσον το επιθυμούν) να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής στον Διευθυντή του Γυμνάσιου Γαλήνης, το ολοκαίνουριο σχολείο της περιοχής μας, που θα αποτελέσει πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι όλες  οι σχολικές μονάδες στο Δήμο μας. Οι όποιες ενέργειες των κηδεμόνων θα πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να μπορέσει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης να το στελεχώσει με προσωπικό.

   Παράλληλα, βέβαια, θα εισηγηθούμε, ώστε η πιθανή μετακίνηση μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο   και από το 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου προς το Γυμνάσιο της Γαλήνης να μην οδηγήσει σε μείωση τμημάτων αλλά σε μείωση των αριθμών μαθητών ανά τάξη.

   Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μέσα από το θεσμικό της ρόλο σε συνεργασία με τον Δήμο, την Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές θα συνεχίσει να  διεκδικεί ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!