Ο.Α.Σ.Θ.: Απολυμάνσεις στα λεωφορεία μεταξύ των δρομολογίων

 


Απολυμάνσεις στα λεωφορεία

μεταξύ των δρομολογίων

 

Δείτε video με πλάνα από την εφαρμογή της μεθόδου εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας   

 

Ακόμα ένα βήμα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού κάνει ο ΟΑΣΘ!

Άρχισε να εφαρμόζει την πρωτοποριακή  μέθοδο της απολύμανσης των λεωφορείων με υπεριώδη ακτινοβολία (UVC) που εκπέμπεται από φορητές συσκευές, με ειδικούς λαμπτήρες. Οι απολυμάνσεις γίνονται σε πέντε τερματικούς σταθμούς στη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή ανάμεσα στα δρομολόγια.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις 10 λεπτά, συνεπώς το λεωφορείο επιστρέφει στα δρομολόγια αμέσως, χωρίς να επηρεάζεται η εξυπηρέτηση των επιβατών.

Οι απολυμάνσεις γίνονται καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, σε τουλάχιστον πέντε τερματικούς σταθμούς του ΟΑΣΘ, τόσο στα Δυτικά όσο και στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά εφαρμόζονται περισσότερες από 120 απολυμάνσεις, σε ισάριθμο αριθμό δρομολογημένων λεωφορείων και για κάθε μία χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα τρεις συσκευές. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προβλέπονται 7.500 απολυμάνσεις. 

 

Ο Γιώργος Σκόδρας

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ο Οργανισμός είχε εφαρμόσει το πρόγραμμα πιλοτικά και, ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το επαναφέρει σε μεγάλη κλίμακα, «ώστε να είναι βέβαιοι οι συμπολίτες μας, το επιβατικό κοινό της πόλης, ότι ο ΟΑΣΘ παίρνει κάθε μέτρο που απαιτείται για να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής στα λεωφορεία».

«Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά μέτρα που έχει πάρει ο ΟΑΣΘ αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη», τονίζει ο Συντονιστής Αμαξοστασίων ΟΑΣΘ, Αντώνης Γωνίδας.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απολυμαίνονται κάθε βράδυ, στα αμαξοστάσια του Οργανισμού, σε Σταυρούπολη και Φοίνικα, με τη μέθοδο ψεκασμού υγρής απολυμαντικής ουσίας.

«Από την έναρξη της πανδημίας, σε καθημερινή βάση, τα λεωφορεία απολυμαίνονται και με απολυμαντικό και με διαδικασία εκνέφωσης», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας, ο οποίος τονίζει ότι η σχετική διαδικασία δεν έχει σταματήσει από την έναρξη της πανδημίας και θα συνεχίζεται μέχρι να λήξει.

Οι λαμπτήρες UVC χρησιμοποιούνται επί δεκαετίες. Η διαδικασία δεν απαιτεί καμία προετοιμασία και γίνεται χωρίς την παρουσία προσωπικού. Με την ολοκλήρωση της απολύμανσης το λεωφορείο είναι άμεσα διαθέσιμο για δρομολόγηση, καθώς η μέθοδος δεν αφήνει κατάλοιπα και ο χώρος δεν χρειάζεται αερισμό.

 

 

Δείτε εδώ το video με πλάνα από την εφαρμογή της μεθόδου

https://www.youtube.com/watch?v=YA73NP6i3EU

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!