Ανάκληση απο το ΙΕΠ της έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής».

 


Ανάκληση έγκρισης προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»

 

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

 

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του tvxs.gr «Η θεωρία τουαγένητου παιδιού στα σχολεία με σφραγίδα Κεραμέως» και τον σχετικό θόρυβο που προκάλεσε, o  Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γιάννης Αντωνίου ανακοίνωσε  ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο είχε δωσει έγκριση να παρουσιαστεί στα γυμνάσια της χώρας το εν λόγω πρόγραμμα με τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, μια αβάσιμη και επικίνδυνη προσέγγιση, που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές χώρες για να ανοίξει η «κερκόπορτα» της απαγόρευσης των αμβλώσεων.

Μετά τις αντιδράσεις από χιλιάδες χρήστες των social media, με το hastag  #video_γονιμότητας, το γραφείο της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, ενημέρωσε το Tvxs.gr τηλεφωνικά ότι θα λάβουμε απάντηση στο δημοσίευμά μας. Τελικά την απάντηση τη λάβαμε από τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, κ. Γιάννη Αντωνίου.  Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ διορίστηκε από την κ. Κεραμέως.

Στην απάντησή του στο Tvxs.gr, ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Αντωνίου, παραδέχεται ότι «το πρόγραμμα φέρει την έγκριση του ΙΕΠ», αλλά αυτό «δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση των απόψεων του διδακτικού υλικού». Στη συνέχεια, μετά από μισή ώρα επανήλθε με δευτερο mail, στο οποίο ανακοίνωσε ότι μετά από συνεδρίαση του Δοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η ανάκληση της έγκρισης του προγράμματος.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!