Ένωση συλλόγων γονέων Ωραικάστρου: Προσφορές σε rapid και PCR tests

 


Αναζήτηση προσφορών σε rapid και pcr  test  

     Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου εδώ και δυο χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19.

Στα σχολεία μας οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μας δοκιμάζονται καθημερινά και βρίσκονται στα όρια τους, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες υποστηρικτικές δυνάμεις που θα δώσουν τις καλύτερες λύσεις.

Πιστοί πάντα στις καταστατικές μας υποχρεώσεις και συνεργασία με τους 40  συλλόγους μας και τα 16.000 μέλη μας βρεθήκαμε πάντα δίπλα τους και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις σε αυτά είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με τον Δήμο μας.


Η έξαρση που δημιούργησε η μετάλλαξη όμικρον με τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα έφερε πολλαπλά αιτήματα από τους συλλόγους μας για να αναζητήσουμε πιο βέλτιστες τιμές για rapid  test, και μοριακά pcr test ώστε οι μαθητές μας και οι γονείς τους να μπορούν να τα πραγματοποιήσουν στα τρία δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας  Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας τις απαραίτητες εξετάσεις.


Θεωρώντας χρέος μας να στηρίξουμε τα διαγνωστικά κέντρα που εδρεύουν στο Δήμο μας επικοινωνήσαμε  με όλα και τους ενημερώσαμε γι’ αυτή μας την προσπάθεια και ζητήσαμε την βοήθεια τους με βάση των δυνατοτήτων του καθενός.


Όλα τα διαγνωστικά κέντρα του Δήμου μας κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας,  έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για τους μαθητές μας αλλά και τους γονείς τους. Δεδομένου της έξαρσης της πανδημίας όλα τα μέλη των  οικογενειών  έπρεπε να κάνουν rapid test αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νόσησης αλλά και την επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.

 

O παρακάτω επισυναπτόμενος πίνακας αφορά τις τιμές που μας έδωσε το κάθε διαγνωστικό κέντρο, απαντώντας στο αίτημα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων για τα σχολεία του Δήμου μας. 

Ήδη για τις προσφορές των διαγνωστικών έχουν ενημερωθεί τα μέλη μας τα οποία μπορούν να επιλέξουν σε ποιο θέλουν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους.

Ως αποδεικτικό για την λήψη αυτής της προνομιακής τιμής που κάνει το κάθε διαγνωστικό κέντρο θα αρκεί η σχολική κάρτα που εκδίδεται από το edupass.gov.gr   


 Πάγια θέση μας, είναι ότι η Πολιτεία πρέπει να χορηγήσει όλα τα τέστ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τόσο προς τους μαθητές μας όσο και προς τους γονείς, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων. 


       Η ταλαιπωρία των γονέων, όταν πρέπει να κάνουν ένα τεστ είναι μεγάλη ιδίως όταν προσπαθούν να αναζητήσουν δημόσια δομή για το κάνουν δωρεάν, για αυτό και καταφεύγουν σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε αποστείλει τα επισυναπτόμενα έγγραφα και μερικά από αυτά που ζητούμε είναι:


Μαζικά τεστ στους μαθητές από τον ΕΟΔΥ.

Κλιμάκια και στις τρεις περιοχές του Δήμου μας.

Την χρησιμοποίηση του εμβολιαστικού κέντρου Ωραιοκάστρου για να γίνονται τεστ στους μαθητές .

Τα τεστ να γίνονται δωρεάν από τις ιδιωτικές δομές υγείας αναλαμβάνοντας το κόστος η Πολιτεία.


Πολλά άλλα αναλύουμε στα έγγραφα μας και μπορείτε να ενημερωθείτε από αυτά.


Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι  η δημιουργία μίας  πρωτοβάθμιας δημόσιας δομής υγείας στα διοικητικά όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου, έτσι θα ήταν πολύ πιο εύκολη, ανέξοδη και χωρίς ταλαιπωρία η όλη διαδικασία, καθώς επίσης  και σημαντικά τα οφέλη γενικά σε όλη την κοινωνία του Δήμου Ωραιοκάστρου από  την ύπαρξη  ενός Κέντρου Υγείας.


Ευχαριστούμε θερμά όλα τα διαγνωστικά κέντρα του Δήμου μας, και τις προνομιακές τιμές που δώσαν στα μέλη μας βάση των δυνατοτήτων του καθενός.

 

Με εκτίμηση το ΔΣ

της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!