Το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου των Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας απέκτησε όνομα: «Άλκης Καμπανός»

 


Ο Αλκιβιάδης Καμπανός δυστυχώς δεν θα ξαναζήσει τις μελωδίες της ζωής, δεν θα ξαναπαίξει στις γειτονιές με τους φίλους του, δεν θα μοιραστεί καλημέρες και αγάπη. Το τραγικό γεγονός της 1ης Φεβρουαρίου 2022 σε μια γειτονιά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του στέρησε τη ζωή και ανέδειξε μια αρρωστημένη κατάσταση πολλών δεκαετιών που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά η Πολιτεία, οι παράγοντες του αθλητισμού και η κοινωνία των πολιτών.

 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον άτυχο νέο, ο Δήμος Παύλου Μελά αποφάσισε να δοθεί το ονοματεπώνυμό του σε έναν δημοτικό αθλητικό χώρο που προσφάτως αναβαθμίστηκε, ώστε η συμβολική αυτή πρωτοβουλία να αποτελέσει εφαλτήριο για να μην επαναληφθούν φαινόμενα βίας και αυταρχισμού.

 

Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου, κατόπιν Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου των Εργατικών  Κατοικιών Ευκαρπίας απέκτησε όνομα: «Άλκης Καμπανός».

 


Παρουσία της κυρίας Μελίνας, μητέρας του Άλκη και άλλων συγγενών του, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους 200 μικρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του Δήμου Παύλου Μελά, τους γονείς – κηδεμόνες των αθλητών, τους προσκεκλημένους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Άγγελο Χαριστέα, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Τάσο Κατσαμπή και τους επισήμους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας, του Τμήματος Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά.

 

Η συγκινητική τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κύριο Βαρνάβα, ο οποίος μνημόνευσε το όνομα του Άλκη και ακολούθησαν τα εγκαίνια και η ονοματοδοσία του γηπέδου.

 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θλιβερό συμβάν και τόνισε ότι: «είναι πλέον επιβεβλημένο να αναλάβουν όλοι πρωτοβουλίες, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς εκπαίδευσης, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, σύλλογοι, οικογένειες ώστε ο άτυχος Άλκης Καμπανός που χάθηκε στα 19 του, να αποτελέσει το τελευταίο θύμα, και να μην επαναληφθούν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φαινόμενα βίας. Η επιγραφή με το όνομα του αδικοχαμένου, θα υπενθυμίζει στους χιλιάδες διερχόμενους της εσωτερικής περιφερειακής, ότι η κοινωνία δεν πρέπει να λησμονήσει τον Άλκη, ο οποίος με τον τραγικό χαμό του θα αποτελέσει ‘’φάρο’’ και ‘’κληρονομιά’’ στις  μελλοντικές γενιές για την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων.»

 

Η μητέρα του Άλκη, σε μια στιγμή που συγκλόνισε όλους, απευθυνόμενη προς τους μικρούς ποδοσφαιριστές, τους προέτρεψε να είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί και ευχήθηκε να μην υπάρξουν άλλα θύματα της τυφλής οπαδικής βίας.

 

Ο Δήμαρχος πρόσφερε αναμνηστική φανέλα της τελετής στη μητέρα του Άλκη Καμπανού και στους τρεις πρώην διεθνείς μας.

 


Στην τελετή μίλησαν επίσης: ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Άγγελος Χαριστέας που τυγχάνει και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Τάσος Κατσαμπής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης, ενώ παραβρέθηκαν ο Χαράλαμπος Παναγιωτίδης από την «Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος», ο Υπεύθυνος αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαϊωάννου, ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ Κώστας Γεωργιάδης και άλλα στελέχη του αθλητισμού.

 

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η βία είναι πολυπρόσωπη και δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, ζούμε κοινωνικές θεομηνίες που απειλούν την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Από τη μία, η Πολιτεία, οφείλει να δώσει συνέχεια στο αποφασιστικό ξεκαθάρισμα των κυκλωμάτων και του υποκόσμου που μολύνουν τον αθλητισμό και από την άλλη, όλοι οι φορείς και κυρίως η αυτοδιοίκηση και η εκπαίδευση, πρέπει να οργανώσουν την πρόληψη – ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των παιδιών μας, επί της ουσίας και με διάρκεια.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, ενώ από το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, εκτός από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Παντελή Νιγδέλη, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Χριστοδούλου, Ιωσήφ Αράπογλου, Σαράντης Καρβουνίδης, Σάκης Λαζαρίδης, ο Εντεταλμένος Κωνσταντίνος Στούπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Γεροκώστα, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, Κυριάκος Τσαγκαλίδης, Γιώργος Δεληγιάννης, ο πρώην Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και νυν μέλος Γιώργος Ασλανίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλου Μελά Κίμων Σαραφίδης.

 

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην οπαδική βία», διοργανώθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου με 200 παιδιά, 18 τμημάτων Κ7, Κ8, Κ11 των τμημάτων υποδομής των συλλόγων Παύλος Μελάς, Φοίνικας Πολίχνης, Νίκη Ευκαρπίας, Νικόπολη, Ομόνοια Σταυρούπολης, Έσπερος Τερψιθέας, Καρατασιακός,  ΑΟΝ Ευκαρπίας.

 

Θερμές ευχαριστίες στη Βιοτεχνία Αθλητικών ρούχων Blue Flame, στα Τζάμια Michos Glass Μίχος, στην Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης, στους ποδοσφαιριστές Κ17 του Έσπερου Τερψιθέας που διαιτήτευσαν τους αγώνες και στην ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά - Κορδελιού Ευόσμου - Θεσσαλονίκης για την εθελοντική κάλυψη πρώτων βοηθειών.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη και στους συγγενείς του, από τον Διευθυντή Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού Στάθη Αναστασιάδη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού Βούλα Ζάββα, το στέλεχος του Αθλητισμού Άννα Πεγιούδη, με την τεχνική υποστήριξη των Μάκη Μαρεάδη, Πάρη Βασιλειάδη και υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Αθλητισμού - Πολιτισμού Παντελή Νιγδέλη.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!