“Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022”: Η καρδιά της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας χτυπά στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


“Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022”: Η καρδιά της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας χτυπά στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Η μεγαλύτερη γιορτή της μαθητικής κοινότητας, ο ιστορικός θεσμός του Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου επιστρέφει δυναμικά μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, και γίνεται το βήμα για να στείλουν οι νέοι της πόλης τα δικά τους μηνύματα, συμμετέχοντας στις ανοιχτές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 20:00μ.μ.  στην πλατεία Ευόσμου και την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις  20:00μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πεζόδρομου Ελευθερίου-Κορδελιού.

            Μέσα από τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό και με πρωταγωνιστές σχολικές και φοιτητικές μπάντες, μαθητικές χορωδίες, χορευτικές ομάδες και νέους δημιουργούς της πόλης, οι ανοιχτές εκδηλώσεις του φεστιβάλ που φέρουν τον τίτλο «West Side Students Festival 2022- Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022» δίνουν ώθηση στη νεανική πολιτιστική δημιουργία, αποτελώντας το βήμα των νέων για να προβάλουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

            Σημειώνεται ότι οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας σηματοδοτούν τη λήξη του 25ου Φεστιβάλ Παιδείας και εντάσσονται στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού  Έτους Νεολαίας.

            “Το  Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022 ξεκινά για να αγκαλιάσει το δήμο με τους περισσότερους νέους στην Ελλάδα. Για να γίνει η αφορμή για διασκέδαση και γιορτή. Για να ανακαλύψουμε τον κόσμο της νεανικής δημιουργίας που δεν σταματά να μας μαγεύει και να μας εμπνέει” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Σας περιμένουμε λοιπόν στις δύο κεντρικές πλατείες του Δήμου μας, για να στείλουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα πως η νέα γενιά αυτού τόπου έχει τα προσόντα και τις ικανότητες να ξεχωρίσει και να μας κάνει περήφανους!”.

            Ένας θεσμός βαθιά «ριζωμένος» στην ιστορία της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας, το Φεστιβάλ Παιδείας, για 25η χρονιά έρχεται να χρωματίσει με τα πιο ζωντανά χρώματα την πόλη μας και να αναδείξει τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς, που μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης θα στείλει τα δικά της επίκαιρα μηνύματα. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους νέους δημιουργούς, όλα τα σχολεία και όλους τους συμμετέχοντες που δυναμώνουν με την παρουσία τους τη φετινή διοργάνωση” επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!