Θεατρικό Φεστιβάλ Ωραιοκάστρου 2022: Μια θεατρική γιορτή με 6 παραστάσεις σε 4 υπέροχα βράδια, με 60 ερασιτέχνες ηθοποιούς σε Ωραιόκαστρο και Δρυμό

 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”

 

Μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του θεατρικού φεστιβάλ στον Δήμο Ωραιοκάστρου, αφού κάθισε η σκόνη, είναι η καλύτερη ώρα για έναν απολογισμό. Να δει κανείς τι έμεινε και τι όχι.


Ξεκινάμε, λοιπόν. Απολαύσαμε 6 παραστάσεις σε 4 υπέροχα βράδια. Δώσαμε σε 60 ερασιτέχνες ηθοποιούς του τόπου την διέξοδο να επικοινωνήσουν την δουλειά τους. Επισκεφτήκαμε και αναδείξαμε με αυτό τον τρόπο 2 σημεία ενδιαφέροντος στον Δήμο μας. Γνωρίσαμε με μεγάλη χαρά εκατοντάδες επισκέπτες. Και νιώσαμε όλοι την ίδια μεγάλη λαχτάρα για την επόμενη φορά!

Η πρώτη μέρα ήταν μια θεατρική γιορτή αφιερωμένη στα νιάτα και τα σχολεία του Δήμου μας. Δυστυχώς, η 23η Ιουνίου ήταν αναπάντεχα βροχερή και μας ανάγκασε να ματαιώσουμε την παράσταση “Μη με χτυπάτε άλλο” της παιδικής ομάδας "Crazy theater". Ωστόσο, η λύση βρέθηκε και η ομάδα του 2ου


ΓΕΛ Ωραιοκάστρου με την παράσταση “Ευμενίδες” σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή και η εφηβική ομάδα "Crazy theater" με την παράσταση “Όχι άλλα παραμύθια” σε σκηνοθεσία Βίκυς Γρηγοριάδου εντυπωσίασαν τους θεατές της κατάμεστης εσωτερικής αίθουσας του 2ου Γυμνασίου.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου συστήθηκε στο κοινό του Ωραιοκάστρου η νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Ωραιοκάστρου "ΔιάΔραση" με την πρεμιέρα της παράστασης “Ιστορίες πείνας” σε σκηνοθεσία Βίκυς Γρηγοριάδου. Η παράσταση ήταν η πρώτη της ομάδας, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για το ταλέντο και τη διάθεση που έδειξε. Η ομάδα συστήθηκε και στο κοινό της Μυγδονίας την Κυριακή 3 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο “Τσούκες” στον Δρυμό.


Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτέλεσε η παράσταση “Συμπέθεροι από τα Τίρανα” από τους"Θεατροποινίτες" της Μυγδονίας σε σκηνοθεσία Βίκυς Γρηγοριάδου, με τον κόσμο να γεμίζει το θέατρο “Τσούκες” κατά εκατοντάδες απολαμβάνοντας ένα υπέροχο θεατρικό καλοκαιρινό βράδυ, παρά την κακοκαιρία που μας απείλησε προς στιγμήν. Οι “Θεατροποινίτες” αντάμειψαν το κοινό με δύο ώρες σπαρταριστού γέλιου τονώνοντας την πολυετή σχέση μαζί του μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας.

Όλα αυτά διοργανώθηκαν με την βοήθεια των υποστηρικτών μας, που βλέπετε στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/theatropoinites/videos/450851616559825

και του Δήμου Ωραιοκάστρου που μας παραχώρησε τους χώρους του ανοιχτού θεάτρου “Τσούκες” Δρυμού και του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου. Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ακόμη ευχαριστούμε την σχολή χορού Bella Dance από το Ωραιόκαστρο για την επιμέλεια των χορογραφιών και τους Τσαβδαρίδη Αναστάσιο και Χατζηπαραδείση Κατερίνα για το δημιουργικό των αφισών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με συνδιοργανωτή τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου.


Στις εκδηλώσεις βρέθηκαν μαζί μας εκπροσωπώντας την Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Χριστίνα Ζάπρα, η Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών – Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Ελέγχου Κατασκευών και Προστασίας του Πολίτη Κανταρτζής Ευάγγελος, η του Πρόεδρος ΔΣ και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Λία Δρόσσου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευάγγελος Χατζηαντωνιου. Εκπροσωπώντας την Αντιπολίτευση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανέστης Πολυχρονίδης και Ηρακλής Τσακαλίδης. Εκπροσωπώντας την Κοινότητα Δρυμού ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Πατσαλάς, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Παναγιώτης Καρατάκης, οι Σύμβουλοι Σοφία Λυτρίδου, Πίχλιαβας Θεόδωρος και Όλγα Διαμέλα. Από την Κοινότητα Ωραιοκάστρου ο Σύμβουλος Βασίλειος Πολίτης και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Πετρίδης.

 




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!