Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ - ΕΝΕΕΓΥΛ στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

 


Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 30-08-2022

αρ.: 14

Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ - ΕΝΕΕΓΥΛ στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αντιπροσωπεία των ΔΣ της ΟΛΤΕΕ και των ΕΛΤΕΕ Ανατ. και Δυτ. Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν την  Τρίτη 30 Αυγούστου τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θωμά Μπαχαράκη, συζητώντας τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ-ΕΚ-ΕΝΕΕΓΥΛ), με κυρίαρχο αυτό των «ολιγομελών» τμημάτων που ΔΕΝ έλαβαν έγκριση λειτουργίας.

Για άλλη μία χρονιά το σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τους μεν πρώτους να μένουν στον «αέρα» όσον αφορά στη φοίτηση τους στον τομέα ή την ειδικότητα που επιθυμούν, ενώ αρκετοί εκπαιδευτικοί θυσιάστηκαν πλασματικά ως «υπεράριθμοι» ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Και αυτό θα αποδειχθεί τον Σεπτέμβρη.

Η κατάφορη αδικία εις βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ - ΕΝΕΕΓΥΛ, που τους υποχρεώνει να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους με φυσική παρουσία στα σχολεία σε μία ή δύο μέρες εφημερίας μέσα στο κατακαλόκαιρο (φέτος πιάσαμε 22 Ιουλίου) πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

Είμαστε σε αναμονή της έγκρισης ΟΛΩΝ των τμημάτων από το υπουργείο και της έναρξης της Β’ φάσης εγγραφών. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα για μαζικές κινητοποιήσεις.

Όλα τα ολιγομελή ανοιχτά μέχρι το Σεπτέμβρη και για ΕΠΑΛ - ΕΝΕΕΓΥΛ.

Ισονομία και ισοπολιτεία με τις εγγραφές των ΓΕΛ.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!