Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

 


Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για το σχολικό έτος 2022-2023 μέσα από επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που υλοποιείται από το 2017, αλλά είχε διακοπεί κατά την περίοδο που βρίσκονταν σε ισχύ απαγορευτικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των σημερινών μαθητών και μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας, διαμορφώνοντας έτσι από πολύ νωρίς την κυκλοφοριακή τους νοοτροπία.

Με τη χρήση σύγχρονων διδακτικών μεθόδων και τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί παρουσιάζουν στα παιδιά τους ενδεδειγμένους τρόπους ασφαλούς μετακίνησης σύμφωνα με τον ΚΟΚ. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε θέματα αντικοινωνικών παραβάσεων και σε ζητήματα σεβασμού των ατόμων με αναπηρία.

Η Δημοτική Αστυνομία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για περαιτέρω πληροφορίες και ένταξη στον προγραμματισμό επισκέψεων στα τηλέφωνα 2313 317.936 και 2313 317.930.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!