Παρουσία Π. Τσακίρη το πρώτο κουδούνι σε σχολεία του Δ. Ωραιοκάστρου: «Καταρτίσαμε σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση»

 


Παρουσία Π. Τσακίρη το πρώτο κουδούνι σε σχολεία του Δ. Ωραιοκάστρου: «Καταρτίσαμε σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση»

Στην άριστη συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής, των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς επίσης και στον προγραμματισμό της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, κατά την διάρκεια των αγιασμών που τελέστηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, στο 4ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και στο 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου.


«Το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου είναι αξιομνημόνευτο. Συνεργαζόμαστε με την διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματά τους στο μέγιστο βαθμό. Ο χειμώνας που έρχεται προμηνύεται δύσκολος, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ως δημοτική αρχή θέσαμε σε προτεραιότητα τα σχολεία και με στρατηγικό σχεδιασμό μεριμνούμε για την απρόσκοπτη λειτουργία τους», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακίρης συμμετείχε στην τελετή αγιασμού στο 4ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, που εγκαινιάστηκε την περσινή σχολική χρονιά.

«Έχετε την τύχη να φοιτήσετε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Προτροπή μου είναι να το διαφυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από κοινού με την διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων είναι πολύ σημαντικές. Ως δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.


«Τα παιδιά σας θα φοιτήσουν σε ένα από τα καλύτερα νηπιαγωγεία του Δήμου μας. Η συνεργασία που έχουμε με την διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων είναι υποδειγματική και πετυχαίνουμε πολλά. Προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματά τους στο μέγιστο βαθμό και κάθε χρόνο βάζουμε ένα νέο στόχο για να κάνουμε το σχολείο ακόμη καλύτερο», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, απευθυνόμενος στους γονείς των μικρών μαθητών.

«Τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις. Το φετινό χειμώνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα την εκπαίδευση και καταρτίσαμε ένα σχέδιο για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δυσκολίες ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Είμαστε δίπλα σας για να θέσουμε και να πετύχουμε ακόμη πιο υψηλούς στόχους», πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Στην τελετή αγιασμού ήταν παρούσα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων στο Νηπιαγωγείο.

«Συνεργαζόμαστε άριστα με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και καταφέρνουμε να υλοποιούμε όσα σχεδιάζουμε για τη βελτίωση του Νηπιαγωγείου. Το σχολείο μας είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα σε όλη τη Θεσσαλονίκη που πλέον διαθέτει διαδραστικούς πίνακες. Στόχο έχουμε το επόμενο διάστημα να εξοπλίσουμε και άλλα σχολεία με διαδραστικούς πίνακες και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού  των σχολικών δομών», ανέφερε ο Ευάγγελος Χατζηαντωνίου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!