Δήλωση του υφ. Εσωτερικών κ. Σταύρου Καλαφάτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 


Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στ. Καλαφάτης: “Η νέα χρονιά να είναι ανέφελη, χαρούμενη κι εποικοδομητική για όλους”

 


“Καλό ξεκίνημα στα παιδιά μας, που, από σήμερα, γυρίζουν στα θρανία τους κοντά στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες, τους δασκάλους και τις δασκάλες τους. Πιο ελεύθερα από την προηγούμενη χρονιά, που κυριαρχούσε η πανδημία, αλλά και με νέες καινοτομίες στη λειτουργία των σχολείων. Με περισσότερους εκπαιδευτικούς και πρόσθετα εκπαιδευτικά μέσα. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι ανέφελη, χαρούμενη κι εποικοδομητική για όλους: Μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς. Με υγεία πάνω από όλα
”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του στην τελετή Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο 87ο Δημοτικό Σχολείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Κόπτση. Αμέσως μετά, ο κ. Καλαφάτης παρέστη στον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Λύκειο.

 


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών παρέστη στα εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας τα οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, παρουσία του Δημάρχου Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

 

Στη δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Η Δυτική Θεσσαλονίκη χρειάζεται περισσότερα έργα -κι αυτό γίνεται. Βρισκόμαστε εδώ για να χαρούμε το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2017 όταν το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ και συνεχίστηκε με την ένταξή του στο πρόγραμμα ‘Αντ. Τρίτσης’. Είχα την ευκαιρία ως Υφυπουργός Εσωτερικών να τρέξω τις διαδικασίες όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την κατεύθυνση και όλοι στην Κυβέρνηση εργαζόμαστε να καλύψουμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα, το κενό που υπάρχει στις υποδομές στη δυτική Θεσσαλονίκη. Κι αυτό δεν το κάνουμε με λόγια, αλλά με έργα”.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!