Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 


Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το 106ο Δημοτικό Σχολείο και το 77ο Δημοτικό Σχολείο κι ευχόμενη καλή χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Σήμερα τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχονται 30.750 μαθητές στον φυσικό τους χώρο, που αποτελεί και το πιο ευαίσθητο ίσως κομμάτι της κοινωνίας μας. Είμαστε όλοι εδώ για να καλωσορίσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς και να τους ευχηθούμε καλή χρονιά. Η σημερινή μέρα, όπως και η αντίστοιχη περσινή σηματοδοτεί την επάνοδο στην κανονικότητα, που για ενάμιση σχεδόν χρόνο, την περίοδο 2020-21 είχαμε χάσει.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η χρονιά δεν θα είναι εύκολη εξαιτίας της ενεργειακής χρήσης και γενικότερα των οικονομικών δυσχερειών. Αλλά αυτό δεν αφορά τα παιδιά. Αυτά τα θέματα οφείλουμε να τα επιλύουμε εμείς οι «ενήλικες», γι’ αυτό είμαστε άλλωστε εδώ. Τα παιδιά πρέπει να διατηρούν το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, ώστε να κρατούν για πάντα στη ζωή τους το σχολείο ως την πιο όμορφη ανάμνηση.

Εμείς είμαστε εδώ για να φροντίζουμε για τα υπόλοιπα.

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης οι εργασίες ποτέ δεν αρχίζουν και τελειώνουν με το χτύπημα του κουδουνιού. Εργασίες εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με μια ιδιαίτερη έμφαση στους θερινούς μήνες, έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. Αν και με τους σχολικούς χώρους ποτέ δεν είμαστε τόσο καλά προετοιμασμένοι, όσα θα θέλαμε. Γιατί είναι χώροι ζωντανοί με διαρκείς ανάγκες και με πόρους δυσανάλογα λίγους για τις ανάγκες τους. Παρόλα αυτά προσπαθούμε πολύ, κάνουμε πολλά και πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε πλήθος έργων και φυσικά πραγματοποιήθηκαν όλες οι συνήθεις εργασίες προετοιμασίας των σχολικών μονάδων: καθαριότητα, μικροεπισκευές και συνεχείς συντηρήσεις, απολυμάνσεις και απεντομώσεις, αποφράξεις, συντηρήσεις φωτοτυπικών, καυστήρων, πυροσβεστήρων, ανελκυστήρων, κλιματιστικών και παιδικών χαρών, κλάδεμα δένδρων και κούρεμα χόρτων, επιχορήγηση σχολείων για προμήθεια όλων των αναλώσιμων που αφορούν σε υγιεινή και καθαριότητα, αλλά και κάθε είδους εξοπλισμού που αφορά σε λειτουργικές ανάγκες (όπως Η/Υ για διοικητικούς σκοπούς, θερμαντικά σώματα, λαμπτήρες, υδραυλικά εξαρτήματα, χαλιά και κουρτίνες, μικροέπιπλα).

Βλέπετε το σχολείο είναι σαν το σπίτι μας και πρέπει να το φροντίζουμε. Με μεράκι και αγάπη. Κι αυτό προσπαθώ να κάνω άοκνα από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου Παιδείας.

Καλή χρονιά σε όλους!”.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!