Παρουσία Ζέρβα το πρώτο κουδούνι στα 18ο και 8ο ΓΕΛ: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση στην ποιότητα μέσα στα σχολεία»

 


Τη διαβεβαίωση ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση στην ποιότητα μέσα στα σχολεία», παρά το γεγονός ότι η χρονιά που ξεκινά προμηνύεται δύσκολη ως προς τα ενεργειακά κόστη, έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Σήμερα (12/9) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νίκο Λιακόπουλο, βρέθηκε στο 18ο και εν συνεχεία στο 8ο ΓΕΛ για τον καθιερωμένο αγιασμό, ευχόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να έχουν μια καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά. Απευθυνόμενος ειδικά προς τους μαθητές, ο κ. Ζέρβας τούς ζήτησε να είναι κοντά ο ένας στον άλλον.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία, με λιγότερα προβλήματα και με περισσότερη ελευθερία, αφού καταργήθηκαν οι μάσκες.

Ακόμη αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη αποκτά το πρώτο ενεργειακό σχολείο. Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους, όπου ολοκληρώνονται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και χρήσης της γεωθερμίας.

Κεντρική θέση στα έργα που εξελίχθηκαν στον τομέα της σχολικής στέγης καταλαμβάνουν μεταξύ άλλων η πλήρης αναμόρφωση σχολικών αυλών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, χώρους άθλησης και πράσινο όπως και η αναβάθμιση των 16 παιδικών χαρών που βρίσκονται σε προαύλια νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!