Μνήμες από την Μ. Ασία «ζωντάνεψαν» σε χορωδιακή εκδήλωση στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Δ. Ωραιοκάστρου

 


Μνήμες από την Μ. Ασία «ζωντάνεψαν» σε χορωδιακή εκδήλωση στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Δ. Ωραιοκάστρου

Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες στη Μικρά Ασία «ζωντάνεψαν» χθες το βράδυ στην εκδήλωση με τίτλο «Τί να θυμηθώ, τί να ξεχάσω» που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου με τη Χορωδία του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και με τη Χορωδία και το Χορευτικό τμήμα του Ε.Μ.Α.Σ. «Φίλιππος Παλαιοκάστρου».

Τα μέλη των χορωδιών «ταξίδεψαν» το κοινό με τις εκπληκτικές ερμηνείες τους στις περιοχές της Μικράς Ασίας και τα μέλη του χορευτικού τμήματος παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ανασύροντας με μοναδικό τρόπο μνήμες και θύμησες από την Ιωνική γη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σολίστ Φ. Θεοδωρίδης και Δ. Κολτσίδα και πενταμελής ορχήστρα, ενώ διηύθυνε η Ιωσηφίνα Κατωφλίδου.


Το κοινό καλωσόρισε εκ μέρους των χορωδιακών συνόλων η Χριστίνα Χριστογιάννη, η οποία ανέφερε πως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον απανταχού προσφυγικό ελληνισμό, Μικρασιάτες και Ποντίους.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τα μέλη της Χορωδίας του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και της Χορωδίας και του Χορευτικού τμήματος του Ε.Μ.Α.Σ. «Φίλιππος Παλαιοκάστρου», διότι με αγάπη και ζήλο διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις.

«Σας συγχαίρω, χαιρετίζω με μεγάλη χαρά την εκδήλωση. Να αισθάνεστε τον Δήμο Ωραιοκάστρου ειλικρινή αρωγό και συμπαραστάτη σας σε αυτές τις δράσεις. Φέτος για πρώτη φορά διοργανώσαμε σε μεγάλη κλίμακα επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια προσφυγικής συνεισφοράς στο Δήμο μας και του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ για πολύ σπουδαία πράγματα. Σας ευχαριστούμε πολύ διότι αναδεικνύετε με υπέροχο τρόπο την παράδοση και τον πολιτισμό μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.


Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα, ο π. Λάζαρος Βίγλιος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα και ο πρόεδρος του Ε.Μ.Α.Σ. «Φίλιππος Παλαιοκάστρου», Φώτης Παρπόρης.

Η χορωδιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια προσφυγικής συνεισφοράς στο Δήμο Ωραιοκάστρου, που υλοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!