Κυριακή 30 Οκτωβρίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης τιμά την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζί κατακτητές


 Κυριακή 30 Οκτωβρίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης τιμά την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζί κατακτητές

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης τιμώντας την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους ναζί κατακτητές (30 Οκτωβρίου 1944) και τους απελευθερωτές της πόλης, αντάρτες του ΕΛΑΣ, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στην αναθηματική πλάκα, μεταξύ του Βασιλικού Θεάτρου και Λευκού Πύργου.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν την έκθεση μυστικών εφημερίδων και άλλων ντοκουμέντων του παράνομου Τύπου της Εθνικής Αντίστασης που κυκλοφόρησαν την περίοδο 1941-1944 στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνει από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου στο κτίριο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγγελάκη, η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας (ΕΔΙΑ 1940-1974), σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 30/10, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση από τους διοργανωτές της.

 

Από το Γραφείο τύπουΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!