Δήμος Παύλου Μελά: ¨Εκθεση φωτογραφίας «15 Μικρά portfolios»Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης,

ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού - Πολιτισμού Παντελής Νιγδέλης, και η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

σας προσκαλούνστην έκθεση φωτογραφίας

«15 Μικρά portfolios»

15 φωτογράφοι – 15 μικρές ατομικές εκθέσεις - 163 φωτογραφίες

16 έως 31 Ιανουαρίου 2023

Μονή Λαζαριστών

                  (Εγκαίνια έκθεσης : Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ώρα 19:30)«15 Μικρά portfolios»

15 φωτογράφοι – 15 μικρές ατομικές εκθέσεις - 163 φωτογραφίες


16 έως 31 Ιανουαρίου 2023

Μονή Λαζαριστών


Διαφορετικές ματιές συναντιούνται σε μια έκθεση 15 φωτογράφων που παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσα από μικρές ατομικές εκθέσεις. Παρόλο που το θέμα δεν είναι αυτό που  χαρακτηρίζει την κάθε ατομική έκθεση, εντούτοις η κάθε διαφορετική ματιά εμπεριέχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα – ως ένα θέμα-: το ύφος του φωτογράφου.

Μέσα από την κοινή παρουσίαση στην έκθεση, τα έργα των φωτογράφων συναντιούνται δίνοντας τη δυνατότητα σ’ αυτήν να υπερβεί το ατομικό και να αποκτήσει χαρακτήρα και συλλογικό.

Η αφετηρία και ο στόχος της έκθεσης είναι αρχικά η παρουσίαση της προσωπικής ματιάς του δημιουργού, η οποία τελικά παραδίδεται στον θεατή. Οι ματιές των δύο συναντιούνται και αναπτύσσεται έτσι μία διαδικασία επικοινωνίας ανάμεσα τους. Ένας διάλογος που για τον κάθε φωτογράφο έχει ως προσδοκώμενο την προσωπική προσέγγιση του θεατή στο έργο, την τέρψη των αισθήσεων και τη συγκίνηση.


Οι 15 φωτογράφοι, μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης “Όψεις” του Δήμου Παύλου Μελά, είναι οι : 

Έλενα Αθανασιάδου, Ευγενία Γιαννούλη, Χρήστος Γκίγκης, Άνθιμος Καλπατζίδης, Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Απόστολος Κύρου, Δήμος Μαυράκης, Όλγα Μπίκα, Μυρσίνη Πατακάκη, Αγγελική Παραλή, Μίνως Σκουλάς, Δημήτρης Σωτηρέλης Σώτος Τζιγκουνάκης, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Ισαάκ Χατζηδημητριάδης.


Το υλικό της έκθεσης είναι αποτέλεσμα κυρίως των παρουσιάσεων των τελευταίων χρόνων, που γίνονται κάθε Τετάρτη στη Λέσχη. Στις παρουσιάσεις παίρνουν μέρος μέλη της λέσχης, αλλά και φιλοξενούμενοι φωτογράφοι, με ατομικά πορτφόλιος και ομαδικές παρουσιάσεις.


Διάρκεια έκθεσης : 16 έως 31 Ιανουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-21:30

Πληροφορίες:


Λίγα λόγια για τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»


Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από φωτογράφους της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο Παύλου Μελά με την υποστήριξή του. 

Αποτελεί χώρο αναζήτησης και δημιουργίας, έκφρασης και επικοινωνίας με την τέχνη, για όσους επιλέγουν ως μέσο και δρόμο γι΄ αυτόν τον σκοπό τη φωτογραφία.  

Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.ά).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», Δήμος Παύλου Μελά

Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης", Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες : Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά 

τηλ.: 2313302834, -835, -938 (καθημερινές 08:00 - 14:30),  2313302913 (κάθε Τετάρτη 20:30 -23:00)  Fax : 2313302837

url: www.pavlosmelas.gr, e-mail: grpol@pavlosmelas.gr

Φ.Λ. «Όψεις»: www.opseis.gr, photoclub.opseis@gmail.com, opseis@opseis.gr Περισσότερα εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!