Oμοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας: Κανένα παιδί χωρίς φάρμακο και νοσηλεία - Κανένα νοσοκομείο χωρίς τις απαραίτητες ΜΕΘ παίδων

 


Κανένα παιδί χωρίς φάρμακο και νοσηλεία

Κανένα νοσοκομείο χωρίς τις απαραίτητες ΜΕΘ παίδων

Αγαπητοί Γονείς,

Δυστυχώς εισήλθαμε στο 2023, με πολλαπλούς κινδύνους στους οποίους είναι έκθετα τα παιδιά μας και εμείς, όπως επιβεβαιώνεται από τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Η διασπορά της γρίπης σημειώνει ρεκόρ τελευταίων χρόνων (ξεπερνώντας ακόμη και τα ποσοστά των ετών προ covid), ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών λόγω covid παρουσίασε ξανά αύξηση.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στα φάρμακα, με το πρόβλημα να γίνεται πιο έντονο στα παιδιατρικά (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, σιρόπια για το βήχα, εισπνεόμενα, σπρέι για τη μύτη). Μάλιστα, λόγω των ελλείψεων, ήδη συνταγογραφούνται σε παιδιά, σκευάσματα για ενήλικες, ή δίνονται οδηγίες για το «φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του πυρετού», από την παιδιατρική εταιρεία και άλλους φορείς!

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι η κατάσταση με τις ΜΕΘ Παίδων, χαρακτηριστικό είναι ότι για όλη την Β.Ελλάδα  υπάρχουν μόλις 10 κλίνες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ στα περιφερειακά νοσοκομεία δεν λειτούργει καμία.

Αυτή η τραγική κατάσταση είναι που μας  γεμίζει φόβο, αυτή η τραγική κατάσταση είναι το αποτέλεσμα όλων των πολιτικών που έκλεισαν νοσοκομεία, μείωσαν ΜΕΘ, υποχρηματοδοτησαν την υγεία , βάζοντας στο ζύγι κόστους -οφέλους την υγεία των παιδιών  μας.

Είναι προκλητικό την ίδια ώρα που το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει την έξαρση της γρίπης και με εγκύκλιο δικαιολογεί την απουσία μαθητών από την εκπαίδευση, εμείς τρέχουμε από το ένα φαρμακείο στο άλλο για  βρούμε το αναγκαίο φάρμακο για τα παιδιά μας, να περιμένουμε ατελείωτες ώρες στα λίγα υποστελεχωμένα παιδιατρικά τμήματα ενώ παράλληλα  να αγωνιούμε  μην τυχόν χρειαστεί να νοσηλευτούν.

·         Απαιτούμε φάρμακα διαθέσιμα για τα παιδιά μας όποτε τα χρειάζονται χωρίς καμιά ανατίμηση.

·         Άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ παίδων στη Θεσσαλονίκη και λειτουργίας νέων  στα Περιφερειακά νοσοκομεία με επαρκής προσωπικό και υλικό τεχνική υποδομή  ώστε να προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας.

·         Άμεσα  ενίσχυση του ΕΣΥ των παιδιατρικών τμημάτων, και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα Κέντρα Υγείας.

·         15μαθητές ανα τμήμα με προσλήψεις  σχολικών νοσηλευτών και εργαζομένων στην καθαριότητα.

Καλούμε τις Ενώσεις τους Συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες στα κατατόπους Κέντρα Υγείας , μονάδες ΤΟΜΥ για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

 

Θεσσαλονίκη 16/1/2023


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!