Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου στο Thessaloniki Tech Lab

 


Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου

στο Thessaloniki Tech Lab

 

Θεσσαλονίκη 5 Ιανουαρίου 2023: Το Thessaloniki Tech Lab προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου από την περιοχή της Θεσσαλονίκης σε δύο νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

The Eco Tech Side of the Art: Μαθαίνοντας στα παιδιά να φροντίζουν το περιβάλλον μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Το «The Eco Side of the Art» είναι ένα πρόγραμμα που μαθαίνει σε παιδιά να έχουν περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στο Thessaloniki TechLab και κάθε Τετάρτη, για οχτώ εβδομάδες, από τις 17:00 έως τις 19:00.  To πρόγραμμα διοργανώνεται στο Thessaloniki TechLab, στα πλαίσια του προγράμματος Αμερικανικές Γωνιές (American Spaces), με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Το The Eco Side of the Art δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με στόχο την απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης και την διατήρηση του πλανήτη μας μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν σύγχρονο εξοπλισμό όπως 3D printer, CNC machines, green screen και 4K cameras προκειμένου να εξοικειωθούν με έννοιες όπως η βιωσιμότητα, η οικολογία, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η κλιματική αλλαγή. Συνολικά 24 μαθητές, χωρισμένοι σε 2 γκρουπ των 12 μαθητών, θα παρακολουθήσουν 8 δια ζώσης εργαστήρια. Θα προηγηθεί kick- off event όπου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τουςεκπαιδευτές τους και τον φορέα διοργάνωσης. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 

Girls in Engineering Maths Stem: Πρωτοποριακό πρόγραμμα ρομποτικής και STEM για κορίτσια Γυμνασίου

Το «G.E.M.S. (Girls in Engineering Maths Stem)» καλεί κορίτσια Γυμνασίου να μάθουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα ρομπότ, μέσα από δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, με σκοπό να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση διαγωνισμού ρομποτικής. Οι εκπαιδεύσεις θα λάβουν μέρος στο Thessaloniki TechLab, κάθε Σάββατο, για δεκαπέντε εβδομάδες, από τις 15:30 έως τις 17:30. Το πρόγραμμα διοργανώνεται στο Thessaloniki TechLab, στα πλαίσια του προγράμματος Αμερικανικές Γωνιές (American Spaces), με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη φάση του προγράμματος, κορίτσια Γυμνασίου καλούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM, όπου μέσω της ομαδικής συνεργασίας, θα προπονηθούν, προκειμένου να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση του διαγωνισμού ρομποτικής FIRST LEGO League Challenge (FIRST LEGO League Challenge demo event).  Οι συμμετέχουσες, θα μάθουν τεχνικές δεξιότητες, ώστε να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ, με σκοπό να εκτελεί όσες περισσότερες εντολές και αποστολές μπορεί πάνω σε μια ειδικά σχεδιασμένη πίστα. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν έρευνα πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα που σχετίζεται με τον τομέα της ενέργειας. Συνολικά 20 μαθήτριες Γυμνασίου, χωρισμένες σε 2 γκρουπ των 10 μαθητριών, θα παρακολουθήσουν 15 δια ζώσης εργαστήρια. Θα προηγηθεί kick-off event, όπου οι συμμετέχουσες θα γνωρίσουν τους εκπαιδευτές τους και τον φορέα της διοργάνωσης. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής εδώ

 

 

Η συμμετοχή στα δύο προγράμματα είναι δωρεάν, με υποχρεωτική παρουσία σε όλα τα εργαστήρια.

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την επιλογή των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών.

 

To Thessaloniki TechLab, στεγάζεται στους χώρους του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη.

 

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@eduact.org

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!