Συνάντηση προέδρου ΟΑΣΘ Κ. Ταγγίρη με τον οδηγό του ΟΑΣΘ και συγγραφέα Βαγγ. Κρυσταλάκο

 


Συνάντηση πολιτιστικού περιεχομένου στον ΟΑΣΘ

 

Δείτε video με στιγμιότυπα από τη συνάντηση και δηλώσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κώστα Ταγγίρη και τον οδηγό του ΟΑΣΘ – συγγραφέα Βαγγέλη Κρυσταλάκο

 

Την χαρά του, καθώς το προσωπικό του ΟΑΣΘ παρουσιάζει επιτεύγματα και σε άλλους στίβους, πέραν των οδικών, εξέφρασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Ταγγίρης, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον οδηγό Βαγγέλη Κρυσταλάκο, προκειμένου να τον συγχαρεί για το βιβλίο του!

Ο κ. Κρυσταλάκος, εκτός από οδηγός της γραμμής 21 του ΟΑΣΘ είναι και συγγραφέας, καθώς πρόσφατα εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζήτρος το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο ουρανός πάνω από την Βούτιδα».

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, η υπόθεση του οποίου εκτυλίσσεται στους ίδιους δρόμους τους οποίους διατρέχει καθημερινά με το λεωφορείο του ο κ. Κρυσταλάκος, «μια περιπλάνηση στην ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού», όπως σημειώνεται στο εξώφυλλο του βιβλίου.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. Ταγγίρη, ο κ. Κρυσταλάκος δώρισε το βιβλίο του στον Πρόεδρο του Οργανισμού, με τον οποίο συζήτησαν για τις δυσκολίες της συγγραφής.

Όπως σημείωσε ο συγγραφέας, η αποκάλυψη του Τύμβου Καστά, στην Αμφίπολη, του έδωσε πριν από λίγα χρόνια το πρώτο ερέθισμα για να αρχίσει η ιστορία. «Έπρεπε να βρεθεί χρόνος ανάμεσα στα ρεπό και στις άδειες, για να μπορέσω να γράψω την ιστορία», ανέφερε και περιέγραψε ότι χρειάστηκαν περίπου έξι χρόνια για να τελειώσει τη συγγραφή.

«Είμαστε περήφανοι, γιατί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι άνθρωποι μας, εκτός του ότι διακρίνονται στο τιμόνι, διακρίνονται και σε δράσεις πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Ταγγίρης.

 

Η υπόθεση του βιβλίου

323 π.Χ. ΒΑΒΥΛΩΝΑ
Στα πρόθυρα του θανάτου ο προβληματισμένος Μέγας Αλέξανδρος, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να μοιράσει τα δαχτυλίδια της διαδοχής στους υποψήφιους για τον θρόνο. Βλέποντας όμως στα μάτια τους την άκρατη φιλοδοξία και απληστία να έχει φωλιάσει μέσα τους, νιώθει την ανάγκη να κρατήσει κρυφά από όλους το μεγαλύτερο του μυστικό. Τον τόπο ταφής του.

2015 μ.Χ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Κώστας πρώην στρατιωτικός, η Ειρήνη νυν δημοσιογράφος και ο Αντώνης ιδιωτικός ερευνητής, γίνονται θηρευτές ενός θησαυρού που η μοίρα εμφανίζει μπροστά τους, ανασύροντάς τον μέσα από τα βάθη των χρόνων. Η αναζήτηση του ξεθάβει μνήμες και εικόνες από την ιστορία της πόλης, ενώ η προσπάθεια τους να παραμείνουν ζωντανοί σε αυτό το κυνήγι, δείχνει να είναι πρωταρχική ανάγκη. Το παρελθόν και το παρόν ταξιδεύουν, το καθένα στο δικό του σύμπαν, μέχρι την στιγμή που θα συναντηθούν αναπόφευκτα ως ιστορικά κομμάτια μέσα από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ανασύρουν τους θρύλους και τους μύθους της μέσα από την λήθη που τα έχει θάψει η ρουτίνα της καθημερινότητας. Όλα αυτά μέσα σε μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην μυθοπλασία και στην πραγματικότητα, ανάμεσα στα παραμύθια και στα γεγονότα.

 

Δείτε εδώ το video


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!