Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ σχετικά με τη διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στους Δήμους – Δυτικό τμήμα

 


Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης – Δυτικό τμήμα


Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι θα συνεχιστεί η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) για το 2023, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στο Δυτικό Τμήμα, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής: Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Βόλβη, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως.

Για τους ωφελούμενους του Δυτικού Τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η διανομή τροφίμων ξεκίνησε από τις 18 Ιανουαρίου 2023 με τη διανομή νωπών προϊόντων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Από τις 6 Μαρτίου 2023 και εν όψει των εορτών του Πάσχα θα ξεκινήσει η δεύτερη διανομή, που περιλαμβάνει νωπά προϊόντα (χοιρινό κρέας, τυρί φέτα και γραβιέρα, φρούτα και λαχανικά), ξηρά τρόφιμα (αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, τοματοχυμός, φασόλια, φακές, ελαιόλαδο) και είδη βασικής υλικής συνδρομής (υγρό καθαρισμού, οδοντόκρεμα, υγρό πιάτων, μωρομάντηλα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, αφρόλουτρο), η οποία κατόπιν θα συνεχιστεί και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ.

Τα προϊόντα θα δοθούν σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν επιλέξει στην αίτηση τους να λάβουν και προϊόντα μέσω ΤΕΒΑ. Όλοι οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με SMS/κλήση στο κινητό/τηλ. που έχει δηλωθεί στην αίτηση τους.

Συγκεκριμένα, κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει περίπου 18 κιλά από τα παρακάτω προϊόντα για κάθε μέλος της οικογένειας:


ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ: Τεμάχια 1

ΜΗΛΑ: Τεμάχια 1

ΠΑΤΑΤΕΣ: Τεμάχια 1

ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ: Τεμάχια 2

ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ: Τεμάχια 2

ΑΛΕΥΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ: Τεμάχια 2

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ: Τεμάχια 2

ΡΥΖΙ ΜΠΟΝΕΤ: Τεμάχια 2

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ: Τεμάχια 2

ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ: Τεμάχια 2

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ: Τεμάχια 2

ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ: Τεμάχια 2

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ: Τεμάχια 2

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Γ.Χ. : Τεμάχια 1

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ: Τεμάχια 1

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΙΑΤΩΝ: Τεμάχια 1

ΥΓΡΑ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ: Τεμάχια 1

ΣΑΜΠΟΥΑΝ: Τεμάχια 1

ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤ ΡΟΥΧΩΝ 25CC : Τεμάχια 1

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ: Τεμάχια 1

ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ: Τεμάχια 1


Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ (επίσημο έγγραφο), την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα παραληφθούν αυτοπροσώπως.

Εάν η παραλαβή γίνει από τρίτο άτομο, χρειάζεται εξουσιοδότηση και η αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως για τις πολυμελείς οικογένειες) απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!