Νήπια και μέλη των ΚΑΠΗ γυμνάζονται παρέα και γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 


Στις 6 και 7 Απριλίου αθλητικές δράσεις στο Δημοτικό Στάδιο Στρεμπενιώτη και στο 3ο & 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών

Μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών και μέλη των τμημάτων γυμναστικής των ΚΑΠΗ θα είναι οι φετινοί πρωταγωνιστές των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου).


Μικροί και μεγάλοι θα αθληθούν μαζί, στέλνοντας το μήνυμα ότι «Η Άθληση είναι Υγεία για όλες τις ηλικίες», στοχεύοντας: στην προώθηση προτύπων προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας, την ενίσχυση της πρόληψης και την ενθάρρυνση όλων, σε όποια ηλικία κι αν ανήκουν να ακολουθούν κανόνες φυσικής άσκησης και μακροζωίας.


Οι εορταστικές αθλητικές δράσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, θα πραγματοποιηθούν:


  • την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 10.30 πμ. στο Δημοτικό Στάδιο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη και


  • την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 10.30 πμ. στο Γυμναστήριο του 3ου & 6ου Δημοτικών Σχολείου Συκεών.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


H Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου που είναι η ημερομηνία ίδρυσης (το 1948) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Πρόκειται για το ειδικό όργανο του ΟΗΕ για θέματα Υγείας που επιδιώκει να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διατηρηθεί η υγεία στον πλανήτη και τους ανθρώπους.


Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν, με την κλιματική κρίση να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. Σήμερα, τουλάχιστον το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πλήρη κάλυψη βασικών υπηρεσιών υγείας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!