ΟΑΣΘ: 35 στάσεις… μιλάνε!

 


ΟΑΣΘ: 35 στάσεις… μιλάνε!

 

Δείτε video όπου φαίνεται ο τρόπος χρήσης του συστήματος ηχητικής αναγγελίας αφίξεων των λεωφορείων από την Γενική Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Λορέντζου

 

Φωνή απέκτησαν 35 από τις πιο κεντρικές στάσεις της Θεσσαλονίκης, όπου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σταματούν για να επιβιβάσουν ή να αποβιβάσουν κόσμο.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά και εμπράκτως του ανθρώπους με αναπηρίες, εκσυγχρόνισε και επέκτεινε σύστημα ηχητικής αναγγελίας αφίξεων των λεωφορείων, σε επιλεγμένες στάσεις, οι οποίες καθορίστηκαν σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης.

Το σύστημα λειτουργούσε σε ορισμένες στάσεις με τηλεχειριστήριο και πλέον έχει επεκταθεί σε συνολικά 35. Σημαντικό είναι ότι έγινε συνολικός εκσυγχρονισμός του συστήματος, το οποίο πλέον ενεργοποιείται από τον χρήστη με κουμπί, αντί για το τηλεχειριστήριο.

Έτσι πλέον ο άνθρωπος με προβλήματα όρασης, φτάνοντας στη στάση, δεν χρειάζεται να έχει μαζί του κάποια συσκευή ενεργοποίησης (που ενδέχεται να την έχει ξεχάσει ή να… έχει μείνει από μπαταρίες). Πατώντας απλώς ένα κουμπί, ενημερώνεται για τον χρόνο άφιξης των λεωφορειακών γραμμών που περνούν από εκεί.

Οι 35 στάσεις διαθέτουν το μπουτόν ενεργοποίησης της ηχητικής αναγγελίας στον ιστό της πινακίδας και για την ουσιαστική διευκόλυνση των ατόμων με οπτική αναπηρία, ελέγχθηκε και ρυθμίστηκε η ένταση του ήχου, ώστε αυτός να ακούγεται και με τον θόρυβο της ημέρας.

Η ηχητική αναγγελία αφίξεων λεωφορείων υλοποιήθηκε από τον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

«Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Η στήριξη του ΟΑΣΘ είναι διαχρονική και έτσι θα συνεχίσουμε, με δράσεις, ενέργειες και υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

 

Δείτε εδώ το video


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!