Ανησυχία του συλλόγου γονέων 1ου γυμνασίου Συκεών ύστερα απο το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο

 


Την ανησυχια του εκφραζει ο σύλλογος γονέων του 1ου γυμνασίου Συκεων, υστερα απο την διαπιστωση επιβεβαιωμενου κρούσματος κορωνοιού. Συγκεκριμενα αναφερει στην ανακοίνωσή του:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Συκεών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας ενόψει της κατάστασης που διαμορφώνεται στα σχολεία με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοïού.

  
Στο σχολείο μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα και συνολικότερα ο δήμος μας εμφανίζεται αρκετά επιβαρυμένος.
      
Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν δεν προβλέπεται να διενεργούνται τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων και των τάξεων όπου εντοπίζονται κρούσματα, δεν προβλέπονται τεστ σε ασυμπτωματικούς φορείς και δεν προβλέπεται  ιχνηλάτηση, παρά μόνο στην περίπτωση που το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός που μπαίνει σε περισσότερες από μία τάξεις.

Συν το γεγονός ότι οι τάξεις είναι πολυπληθείς  (25-27 μαθητές ανά τμήμα).  
    
Η κυβέρνηση είχε πολύ μεγάλο χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστεί και να εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις που δε θα βάζανε σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.
    
Με αυτές τις συνθήκες τα σχολεία αποτελούν υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί.  
Εμείς ως γονείς θέλουμε ανοιχτά σχολεία, αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τελικά όμως βλέπουμε ότι τα σχολεία κλείνουν, τμήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όχι εξαιτίας των μαθητών που κινητοποιούνται και αγωνίζονται, αλλά εξαιτίας της ανεπάρκειας των μέτρων της κυβέρνησης απέναντι στον κορωνοïό.
    
Η χρήση της μάσκας (οι οποίες τελικά ήταν ακατάλληλες) δεν είναι η μόνη προστασία. Δεν είμαστε κατά της μάσκας, αλλά όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι διδακτικές ώρες είναι μεγάλες και δημιουργούν δυσφορία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αλήθεια τι κόστος θα προέκυπτε αν μίκραινε η διδακτική ώρα και αυξάνονταν τα διαλείμματα ούτως ώστε όλοι να παίρνουν μια "ανάσα μάσκας";
    
Εμείς μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς ζητάμε την ασφαλή λειτουργία του σχολείου. Θέλουμε μόρφωση, υγεία και ασφάλεια για τα παιδιά μας και όσους εργάζονται στα σχολεία. Για το λόγο αυτό ζητάμε:

  1. Μέτρα αποσυμφόρησης των τμημάτων (15 μαθητές ανά τμήμα). Ένας μαθητής ανά θρανίο.
  2. Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, κανένα εκπαιδευτικό κενό. Όχι άλλες "διδακτικές ώρες κενού".
  3. Με ευθύνη του ΕΟΔΥ πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εκεί όπου υπάρχει κρούσμα.
  4. Θερμομετρήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών.
  5. Άμεση δωρεάν διάθεση σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα του απαραίτητου προστατευτικού υλικού όπως μάσκες και αντισηπτικά.
  6. Απολύμανση του σχολείου σε τακτά χρονικά διαστήματα και ύπαρξη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας το σχολείου σε όλους τους χώρους του (αίθουσες, γραφείο καθηγητών, φωτοτυπικά μηχανήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.λ.π.)
  7. Μέσα στη διάρκεια της καραντίνας η Υπουργός Παιδείας επανέφερε την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία όποτε εφαρμόστηκε άφησε χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέους δείχνοντας τους το δρόμο της εξόδου από το σχολείο. Απαιτούμε την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  8. Να παραμείνει κλειστό το σχολείο μας μέχρι να διενεργηθούν τεστ σε όλο το τμήμα που παρουσιάστηκε το κρούσμα.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!